Buurt schrikt van jongeman met machinegeweren en een pistool in de hand

Buurt schrikt van jongeman met machinegeweren en een pistool in de hand

Geplaatst op 8 juli 2022, om 23:14 uur

WOERDEN – De politie rukte donderdagmiddag massaal uit vanwege een jongeman die met drie mitrailleurs en een pistool in de aanslag klaar stond in een wijk in Woerden.

De anonieme buurtbewoner stond vreemd te kijken toen hij vanaf zijn flat aan de IJsseloord, in de wijk Molenvliet, een jongeman zag staan met al deze wapens. De wijkbewoner ging er vanuit dat de jongen met nepwapens over straat liep, maar hij vond het een dusdanig angstaanjagend beeld dat hij de politie belde.

De politiewoordvoerder bevestigde het telefoontje. “We zijn naar de locatie toegereden en hebben daar in de omgeving naar de jongen gezocht. Helaas hebben we hem niet meer aangetroffen.” Hoewel kinderen onder de 14 jaar mogen spelen met speelgoedwapens die een CE-keurmerk hebben, raadt de politie dit zeker op straat af. “Je riskeert een boete van 8200 euro wanneer je met een speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt”, zo liet de politie weten.

Maar naast een boete kan het ook nog erger. “Een agent zal een goed lijkende speelgoedwapen mogelijk niet snel genoeg zien als nep, waardoor je de kans hebt dat de agent een schot kan gaan lossen.” Zo luidde de verklaring van de woordvoerder.