Agent betrokken bij schietincident trekker Heerenveen ondergedoken

Geplaatst op 7 juli 2022 20:34 uur | Laatst bijgewerkt op 7 juli 2022 20:35

Heerenveen – Een politieagent die dinsdagavond aanwezig was bij het incident op de afrit van de A32 bij Heerenveen zou zijn ondergedoken. De sfeer rond hem zou grimmig zijn, dit meldt onder andere het AD.

Tekst loopt door onder de advertentie

De agent zou thuis belaagd zijn door tegenstanders van het stikstofbeleid, meldt de Politievakbond ACP. Zo zou er onder andere brand gesticht zijn in zijn tuin. De ondergedoken politieagent woont in de gemeente Opsterland en heeft woensdagavond onder bewaking zijn woning verlaten. Zijn huis wordt op dit moment beveiligd.

Na het incident dinsdagavond gaan er in veel WhatsApp en Telegram groepen foto’s en informatie van de betrokkenen agenten rond. De politie roept op om dit niet te delen, bovendien zou dit ook strafbaar zijn. Er is een onderzoek door de politie gestart.