Drietal dat werd opgepakt bij boerenprotest waarbij werd geschoten niet langer vast

Geplaatst op 6 juli 2022 21:37 uur | Laatst bijgewerkt op 6 juli 2022 21:37

HEERENVEEN – Woensdagavond zijn een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 16-jarige jongen, eveneens afkomstig uit de gemeente Heerenveen, vrijgelaten. De drie personen werden op dinsdagavond, tijdens een protestactie langs de A32 bij Heerenveen, aangehouden.

Tekst loopt door onder de advertentie

Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag. De huidige resultaten van het opsporingsonderzoek geven daarvoor geen grondslag.

Afweging
De drie mannen blijven wel verdachte. De officier van justitie heeft nog niet besloten of de mannen worden vervolgd en zo ja, waarvoor. Deze afweging kan nog niet worden gemaakt, omdat het hele onderzoek nog niet is afgerond.

Rijksrecherche
Er is daarnaast nog een ander onderzoek gaande. Bij het incident is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. In dat onderzoek van de Rijksrecherche worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt er sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen een ieder dat dan ook niet te doen.