ME grijpt in Nijkerk, blokkade opgeheven

ME grijpt in Nijkerk, blokkade opgeheven

Geplaatst op 5 juli 2022, om 18:29 uur

NIJKERK – Het distributiecentrum van Boni in Nijkerk was dinsdagmiddag nog steeds geblokkeerd door demonstrerende boeren. De gemeente heeft al sinds maandagavond 18:00 uur een noodverordening van kracht laten gaan, maar hoopt vooral op dat de boeren zelf zullen vertrekken.

Rond 16:45 uur maakte de ME zich gereed om een einde te maken aan de boerenactie bij het distributiecentrum in Nijkerk. Er een dringend beroep op de boeren uit eigener beweging te vertrekken.” Tot ongeveer 17:00 uur werd hier geen gehoor aan gegeven.

Nadat de ME zich gereed gemaakt had, Kwamen toch meerdere boeren in beweging en hebben het terrein van het distributiecentrum verlaten. Rond 17:30 uur was de rust weder gekeerd op het industrieterrein.

Foto’s : Persbureau Heitink