Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten

Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten

Geplaatst op 5 juli 2022, om 18:54 uur

DALFSEN – Maandagavond is een 50-jarige man uit Dalfsen aangehouden als verdachte van bedreiging op social media. De man deelde een bericht met foto en namen van agenten. De man zit op dit moment nog vast voor verhoor. Het social media account waarmee de post is geplaatst, is inmiddels door de politie offline gehaald.

Door snel digitaal onderzoek kon worden achterhaald wie achter het account zat waarop de berichten waren gedeeld. En kon korte tijd later in Dalfsen tot aanhouding worden overgegaan. De politie neemt intimidatie en bedreiging in de richting van haar mensen hoog op en zal daar waar mogelijk altijd optreden.

Impact enorm

Politiemensen voeren hun taak uit en zetten zich in voor de veiligheid van ons allen. Kritiek hebben op de politie mag en het delen van beelden hoort bij deze tijd.  Maar de manier waarop er over politiemensen wordt gesproken is soms zeer intimiderend. De impact op collega’s en hun familieleden is enorm.

Agressie en intimidatie op sociale media tegen politiemensen is de afgelopen jaren toegenomen. De verdere digitalisering van de samenleving lijkt bepaalde mensen er toe te brengen om op internet politiemensen, maar ook politici, journalisten of opiniemakers te intimideren. Maar met welke intentie doet iemand dit? Wat wil iemand met die informatie of gegevens doen? Zo´n bericht of oproep werkt intimiderend en heeft niet alleen effect op de diender die het overkomt, maar zeker ook op zijn familie en teamgenoten. Politiemensen voeren hun werk uit in de publieke ruimte. Zij staat daar voor de openbare orde en veiligheid van een ieder. Ze stappen naar voren wanneer dat nodig is. Dat maakt ze een makkelijk doelwit.

2022302163