Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

Geplaatst op 4 juli 2022, om 11:44 uur

DRIEBERGEN – In het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de moord op Peter R. de Vries heeft de Dienst Landelijke Recherche maandag een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man die de Poolse nationaliteit heeft.

De man wordt verdacht van het aansturen van de uitvoerders van de moord op De Vries. Meer informatie kan op dit moment niet worden verstrekt. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Dienst Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket. Dit onderzoek is met de aanhouding van deze verdachte nog niet ten einde.

De rechtszaak tegen de mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders van de moord op De Vries te zijn dient bij de rechtbank Amsterdam. Op 14 juli 2022 volgt de uitspraak. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.