Politie zoekt getuigen van babbeltruc

Politie zoekt getuigen van babbeltruc

Geplaatst op 3 juli 2022, om 15:08 uur

HOEVEN – Een hoogbejaarde vrouw is vrijdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee nog onbekende mannen zouden zich rond 17.00 uur met een smoes over vocht meten bij de vrouw, woonachtig in een seniorenwoning in het centrum van Hoeven, hebben weten binnen te praten. Pas later merkte de vrouw dat er spullen gestolen waren.

De politie stelt een onderzoek in naar deze laffe diefstal. De daders zouden twee blanke mannen zijn, die gebrekkig Nederlands spraken.

  • Is het tweetal ook bij u aan de deur geweest met deze (of een andere) smoes?
  • Hebt u andere informatie, omdat u bijvoorbeeld een aantal mannen heeft zien rondhangen of rondlopen in het centrum die zich verdacht gedroegen? Ook die informatie is bij ons van harte welkom.

U kunt op de volgende manieren met ons in contact komen:

Vermeld in alle gevallen procesnummer 2022171137.

Preventief

De politie vindt het belangrijk te blijven waarschuwen voor de laffe daden van mensen die zich schuldig maken aan deze vorm van diefstal. Bent u op leeftijd of heeft u dierbaren die op leeftijd zijn, praat dan met elkaar over deze vorm van diefstal / oplichting. Op onze website vindt u er meer informatie over.

U hoeft niemand in uw woning binnen te laten, maar mag controleurs van welk bedrijf dan ook vragen om op een later tijdstip terug te komen, zodat u eerst hulp kunt inschakelen van bijvoorbeeld uw kinderen, vrienden of buren en de controleurs niet alleen hoeft te ontvangen.
Wees altijd alert als er vreemden aan de deur staan. De smoezen die zij gebruiken zijn goed en geloofwaardig. Laat geen onbekenden binnen die u niet verwacht, met welk verhaal ze ook voor de deur staan. Bel als u het niet vertrouwt de politie: 0900-8844.