FOTO’S: Grote zoekactie naar vermiste zwemmer in de Rijn: Drenkeling overleden

FOTO’S: Grote zoekactie naar vermiste zwemmer in de Rijn: Drenkeling overleden

Geplaatst op 2 juli 2022, om 18:57 uur

WAGENINGEN – In de Rijn aan de Pabstsendam in Wageningen was zaterdag een grote zoekactie naar een vermiste zwemmer. Inmiddels is de zwemmer overleden aangetroffen.

Rond 17.00 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten dat er een zwemmer onder water was verdwenen en niet meer boven kwam. De brandweer was met zeker drie boten en twee duikploegen ter plaatse om de man te zoeken. Ook een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee. Ongeveer een uur later is het levenloze lichaam onder water aangetroffen.

Het strand van het incident is door de politie ontruimd geweest. Hulpdiensten en Rijkswaterstaat waarschuwen al geruime tijd dat het zwemmen in rivieren levensgevaarlijk is, aldus de brandweerwoordvoerder.

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink