Explosief gaat af bij Gezondheidscentrum Aelbrechtskade; politie zoekt dader(s) en getuigen

Explosief gaat af bij Gezondheidscentrum Aelbrechtskade; politie zoekt dader(s) en getuigen

Geplaatst op 1 juli 2022, om 14:44 uur

Rotterdam – De politie is op zoek naar de persoon die op donderdag 30 juni een explosief plaatste en liet afgaan bij een pand aan de Aelbrechtskade en er daarna vandoor ging in de richting van Mathenesserbrug. De politie is op zoek naar getuigen, camerabeelden en mensen met meer informatie.

Om 14:50 uur kreeg de politie een melding van een explosie aan de Aelbrechtskade. Agenten gingen op de melding af en zagen dat er een ruit van het Gezondheidscentrum was gebarsten. Al snel constateerden de agenten dat dit veroorzaakt moet zijn door een explosief dat even daarvoor geplaatst is. Eerder deze week, op 28 juni, werd hetzelfde pand ook al beschoten. Het is onduidelijk waarom het pand het doelwit is van dit geweld.

Er lopen nog politieonderzoeken naar beschietingen van andere panden aan de Aelbrechtskade. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die een verband tussen de beschieting en explosie van deze week en de eerdere beschietingen op de andere panden doen vermoeden.

Getuigen

Heeft u donderdag iets gezien of gehoord in de omgeving van de Aelbrechtskade? Heeft u een deurbelcamera of dashcam in deze omgeving waar rond die tijd iemand op te zien is? Heeft u informatie over een mogelijke aanleiding? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt uw tip achter laten onder dit bericht of bellen met 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met 0800-7000. Heeft u informatie die u vertrouwelijk wilt delen met het Team Criminele Inlichtingen bel dan 088 – 661 77 34.