Twee mannen aangehouden na wilde achtervolging

Twee mannen aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 30 juni 2022, om 16:42 uur

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond twee 29-jarige mannen uit Iran en Irak aangehouden voor onder andere mensensmokkel en poging doodslag. Tijdens een achtervolging rondom Heerlen reed de bestuurder tegen de richting in en werd een motoragent bijna aangereden.

Het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT), een samenwerking tussen de Marechaussee en Bundespolizei, kreeg een melding van een voertuig dat onderweg was van Duitsland naar Nederland en daar een stopteken negeerde. Het GPT wachtte het voertuig bij de A76 aan de Duits-Nederlandse grens op.

Bij de achtervolging reed de bestuurder op hoge snelheid tegen de richting in op de N281 en de A4. Vervolgens keerde de bestuurder terug naar de A76, waar een motoragent van de politie net kon voorkomen dat hij werd aangereden. Uiteindelijk werd de bestuurder bij een tankstation aan de A76 klemgereden.

In het voertuig bleken zwemvesten en andere materialen te liggen die vaak voor mensensmokkeltransporten worden gebruikt. De bestuurder uit Iran is aangehouden voor mensensmokkel, poging doodslag, poging zware mishandeling, gevaarlijk rijgedrag en het bezit van valse documenten. De bijrijder uit Irak is aangehouden voor mensensmokkel en valse documenten.

De Koninklijke Marechaussee in Maastricht doet onder leiding van het OM Limburg verder onderzoek in de zaak.

Foto: Koninklijke Marechaussee