Protest boeren loopt uit de hand bij woning stikstofminister van de Wal

Protest boeren loopt uit de hand bij woning stikstofminister van de Wal

Geplaatst op 28 juni 2022, om 23:17 uur

HIERDEN – Rellende boeren zijn gisteravond bij de woning van stikstofminister Van der Wal door een politieblokkade gebroken. Volgens de politie was de situatie zo onveilig voor agenten, dat ze niet direct konden ingrijpen. “Er is op dat moment gekozen voor de eigen veiligheid”, schrijft de politie op Twitter.

Het gedrag van de boeren wordt vanuit meerdere kanten bekritiseerd. Politiechef Willem Woelders noemt het “volstrekt onacceptabel”. LTO-voorman Sjaak van der Tak keurt de actie “voor 100 procent af”. D66, de Partij voor de Dieren en de BoerBurgerBeweging willen snel een debat over de verharding van de boerenprotesten.

Foto’s: Persbureau Heitink 

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1541887242318249987