Zeker één persoon overleden na tornado in Zierikzee, vooralsnog tien gewonden

Zeker één persoon overleden na tornado in Zierikzee, vooralsnog tien gewonden

Geplaatst op 27 juni 2022, om 15:18 uur

Bij de tornado in Zierikzee is minimaal één persoon om het leven gekomen. Ook zijn er ten minste tien gewonden, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Meerdere personen zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland gewond geraakt. Een man is naar het ziekenhuis gebracht. De politie roept mensen op om binnen te blijven. Daarvoor werd om 14.30 uur ook een NL Alert verstuurd. ,,Blijf uit het gebied en geef de hulpdiensten de ruimte”, luidt de oproep. Er is nog veel onduidelijkheid over de totale omvang van het incident. Het advies is nog altijd om weg te blijven en hulpdiensten ruimte te geven. Ook geldt een waarschuwing: er kunnen nog altijd voorwerpen, zoals dakpannen, loskomen.