Grote vechtpartij bij voetbalwedstrijd in Rosmalen

Grote vechtpartij bij voetbalwedstrijd in Rosmalen

Geplaatst op 25 juni 2022, om 19:05 uur

ROSMALEN – Op het sportcomplex van OJC Rosmalen zijn supporters van Ajax en Feyenoord zaterdagmiddag met elkaar op de vuist gegaan. Dat gebeurde bij de beslissingswedstrijd tussen vv Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis en WHC uit Wezep.

Volgens een politiewoordvoerder tegenover DTV Nieuws was de sfeer op sportpark de Groote Wielen grimmig. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe grimmiger het werd. Supporters hadden op een geven moment paaltjes en stoeptegels in de handen. Ook werd er vuurwerk afgestoken.

Op het sportcomplex waren slechts twee beveiligers en vrijwilligers aanwezig. Daarom kwam de politie met veel eenheden ter plaatse om de boel te sussen. De supporters zijn naar de bussen geleid waarna de rust terugkeerde. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De wedstrijd is wel uitgespeeld. Na het nemen van strafschoppen promoveerde vv Nieuwenhoorn.

Foto’s: Bart Meesters