Verdachte ‘needle spiking’ op Haags festival blijft langer vastzitten

Verdachte ‘needle spiking’ op Haags festival blijft langer vastzitten

Geplaatst op 22 juni 2022, om 20:45 uur

Een 31-jarige man die afgelopen week bij een festival in het Haagse Zuiderpark werd opgepakt, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Hij zou zaterdag 18 juni tijdens een dancefestival in het Haagse Zuiderpark meerdere vrouwen met een injectienaald in het lichaam hebben gestoken. De rechter-commissaris heeft besloten zijn voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Na een melding van een vrouw werd de man ter plekke aangehouden. Daarbij bleek dat hij een injectienaald bij zich had. Inmiddels hebben drie vrouwen aangifte gedaan omdat zij met een naald gestoken zijn. Geen van de vrouwen is buiten bewustzijn geweest.

De inhoud van de spuit wordt onderzocht door het NFI. De resultaten zijn nog niet bekend. Het OM is van plan om de verdachte binnenkort voor de snelrechter te brengen. Volgens de politie is geen van de vrouwen buiten bewustzijn geraakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de inhoud van de injectiespuit die de verdachte bij zich had. De resultaten zijn nog niet bekend.