Twee tbs’ers ontsnappen met slijptol uit Nijmeegse Pompekliniek

Twee tbs’ers ontsnappen met slijptol uit Nijmeegse Pompekliniek

Geplaatst op 22 juni 2022, om 10:16 uur

Twee tbs’ers zijn dinsdagavond op spectaculaire wijze ontsnapt uit tbs-kliniek De Pompestichting in Nijmegen. Met een slijptol maakte handlangers een gat in het hek van de kliniek zodat ze via daar konden ontsnappen.

De tbs’ers zouden bij het fietsenhok op de parkeerplaats ontsnapt zijn door een handlanger met een slijptol die een gat in het hek heeft gemaakt, zo wordt gemeld. De tbs’ers zouden met een gereedstaande auto zijn gevlucht. De politie heeft gisterenavond uitgebreid onderzoek verricht bij de kliniek. Bij navraag bij de politiewoordvoerder deze ochtend gaven zij aan dat zij de woordvoering niet doen, zij verwijzen door naar het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De woordvoerders van het OM lieten ook nog niets los en verwezen door naar onder andere de woordvoerders van de Pompestichting zelf.

Identiteit ontsnapten niet bekend gemaakt
De woordvoerster van de Pompestichting meldt in een formele verklaring: ‘Twee tbs’gestelden zijn gisteravond (dinsdagavond 21 juni, red.) omstreeks half 9 ontsnapt uit Forensisch Psychiatrisch Centrum De Pompestichting in Nijmegen. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn direct geïnformeerd en de twee tbs-gestelden worden opgespoord. De Inspectie Justitie en Veiligheid is op de hoogte gesteld van deze ontsnapping. Bij zo’n gebeurtenis is een inspectie-onderzoek gebruikelijk.’

De woordvoerster kan op dit moment geen verdere mededelingen doen ‘in het belang van de opsporing’. Ook over de identiteit van de gevluchte tbs’ers, en het gevaar dat ze mogelijk vormen, kan nog niets worden gezegd. ‘Wij geven nooit namen of de identiteit van de gevluchte tbs’ers.’

Volgens een tip tegenover 112Nederland zou het gaan om tenminste één tbs’er die in het verleden vaker is uitgebroken uit diverse jeugdinrichtingen. Ook wordt er een naam genoemd van de andere ontsnapte tbs’er. Echter wordt dit dus niet bevestigd.