Bijna 400 kilo hasj in bestelbusje aangetroffen

Bijna 400 kilo hasj in bestelbusje aangetroffen

Geplaatst op 20 juni 2022, om 14:41 uur

Bergen op Zoom – Vrijdagavond hielden agenten de bestuurder van een bestelbusje aan op de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom. De verdachte, een 25-jarige man met een onbekende woonplaats, vervoerde in het busje bijna 400 kilo hasj.

De politie kreeg rond 20.30 uur een anonieme melding dat er mogelijk drugs in een voertuig werd geladen. Het busje reed weg richting de Wouwsestraatweg. In de melding stond een signalement van de bestuurder en een beschrijving van de auto.  Agenten gingen op zoek naar het betreffend voertuig en zagen de bestuurder die voldeed aan het signalement op de Wouwsestraatweg. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een henneplucht uit de bus komen. Achterin lagen boodschappentassen die tot de rand gevuld waren met blokken hasj.

In totaal haalden de agenten 21 tassen uit de bus. Hierop is de bestuurder aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. De drugs zijn in beslag genomen en op het bureau gewogen. In totaal ging het om bijna 400 kilogram. De drugs werden vernietigd.