Dit is de naalden prikker op festival in Den Haag

Dit is de naalden prikker op festival in Den Haag

Geplaatst op 19 juni 2022, om 15:30 uur

Op het Den Haag Outdoor festival in het Zuiderpark is zaterdagmiddag een 31-jarige man aangehouden voor needle spiking, het gebruik van een naald met verdovende stoffen om iemand te drogeren. De organisatie achter het festival is geschrokken: ‘Wij gaan er als organisatie vanaf nu extra scherp op zijn.’

Volgens de organisatie van het festival werd de man betrapt toen hij een vrouwelijke bezoeker met een naald prikte. Een andere bezoeker zag dat en alarmeerde de beveiliging. Zij wisten de man in de kraag te vatten en hebben hem overgedragen aan de politie. Volgens Timo Bosman, organisator achter het festival, heeft het slachtoffer geen bijwerkingen overgehouden aan de prik.

Agenten gingen meteen ter plaatse en hebben een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie neemt dit soort meldingen uiterst serieus en onderzoekt dan ook of er daadwerkelijk sprake is geweest van een mogelijk prikincident. Dit gebeurt in samenwerking met artsen en specialisten van de forensische opsporing.

Getuigen
De politie onderzoekt het incident en komt graag in contact met getuigen en mogelijke andere slachtoffers. Heb je iets opvallends gezien tijdens het festival in het Zuiderpark op 18 juni 2022 of heb je beelden gemaakt waarop mogelijk iets te zien is? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.

Wat kun je doen als je vermoedt dat je geprikt bent?
Denk je dat je gedrogeerd bent? Schakel dan zoals het Trimbos-Instituut zegt medische hulp in of ga bijvoorbeeld naar de EHBO. Een arts kan dan, als daar aanleiding toe is, onderzoek doen naar bijvoorbeeld je urine. Omdat drugs snel uit je lichaam verdwijnen, geeft het Trimbos-instituut ook nog de tip om zo snel mogelijk je eigen urine op te vangen. Zo is de kans groter dat een arts of de politie kan onderzoeken of je gedrogeerd bent. Luister naar je lichaam, neem je eigen gevoelens serieus en doe aangifte bij de politie, als jij denkt dat je mogelijk gedrogeerd bent.