Politie neemt sportauto in beslag tijdens tanken langs de A2

Politie neemt sportauto in beslag tijdens tanken langs de A2

Geplaatst op 13 juni 2022, om 13:27 uur

De politie heeft afgelopen zondag een verduisterde sportauto in beslag genomen langs de A2 bij Geleen. Zo schrijven ze op social media.

De Italiaanse sportauto is in beslag genomen toen de bestuurder van de auto wilde tanken. De Politie heeft bewust gewacht tot dit moment. “Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig. Daarbij brengt iedere achtervolging risico’s met zich mee voor andere weggebruikers en natuurlijk ons zelf”, zo schrijven ze op Instagram.

De bestuurder van de auto is niet aangehouden.”Hoewel het om een verduisterde auto ging, hoeft het niet te betekenen dat dat door de bestuurder was gedaan”, aldus de politie. Door samenwerking tussen Landelijke Eenheid Dienst Infra Zuid-Oost, Team Surveillancehonden Limburg en enkele basisteams, kan de sportauto binnenkort teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Foto: Instagram Politiehonden Limburg