(Foto’s) Aanmaakblokjesfabriek in Oisterwijk volledig in lichterlaaie

(Foto’s) Aanmaakblokjesfabriek in Oisterwijk volledig in lichterlaaie

Geplaatst op 13 juni 2022, om 11:29 uur

OISTERWIJK – In Oisterwijk (Noord-Brabant) woedt een brand in een aanmaakblokjesfabriek. Deze brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd geblust door de aanwezige blusinstallatie met schuim. Maandagochtend laaide de brand echter weer op. Als gevolg van de situatie is het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel stilgelegd.

Bij de brand aan De Nedervonder komt zeer veel rook vrij. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen. Rond 11.00 uur stond het pand volledig in lichterlaaie en kon de brandweer dit gebouw niet meer redden.

Ter hoogte van de brand ligt er een blusslang over het spoor omdat daar extra water wordt gewonnen uit een nabije waterweg. Tussen Tilburg en Boxtel rijden er daarom dus geen treinen. Op het traject worden wel bussen ingezet, meldt de NS. De vervoerder verwacht dat de verstoring duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Het is niet de eerste keer dat er brand is uitgebroken in de Fire-Up-fabriek. In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit, bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zorgen uit over de situatie bij de fabriek.

De oorzaak van de brand maandag is nog niet duidelijk.

Foto’s Toby de Kort