Vijf verdachten vast na zoektocht verdachte tassen Nijmegen

Vijf verdachten vast na zoektocht verdachte tassen Nijmegen

Geplaatst op 10 juni 2022, om 08:39 uur

Nijmegen – In verband met een politieonderzoek in Amsterdam, vond er dinsdagavond een achtervolging plaats in de omgeving van Nijmegen. Woensdagochtend zijn er 4 verdachten in Nijmegen aangehouden. Omdat er in een Nijmeegse wijk mogelijk gevaarlijke tassen waren achtergelaten werd eerder een getuigenoproep gedaan. Later die dag werd in Amsterdam een 5e verdachte gearresteerd. Nu kan meer gemeld worden over deze zaak.

Agenten wilden dinsdagavond een auto met vier inzittenden stoppen; de auto was gestolen en voorzien van valse kentekenplaten. De auto werd rond middernacht aangetroffen in Nijmegen aan de Nieuwe Mollenhutseweg; de inzittenden waren er te voet vandoor gegaan. Mede dankzij oplettende getuigen, werden de vier inzittenden ongeveer een uur later aangehouden aan Kanunnik Boenenstraat in Nijmegen. Bij de zoektocht naar de inzittenden in Nijmegen werd, zoals vaker gebeurd, ook een politiehelikopter ingezet.

 

Oproep tassen

Op basis van getuigenverklaringen is de politie er dinsdagnacht vanuit gegaan, dat de verdachten op hun vlucht één of meerdere tassen hadden gedumpt in Nijmegen.
Omdat de kans bestond dat in de tassen zaken kunnen zitten die gevaarlijk konden zijn, werd de oproep gedaan om de politie te bellen als de tassen werden aangetroffen. Ondanks intensief zoeken, zijn de tassen niet aangetroffen.

Verdachten

Later op de woensdag is in Amsterdam nog een vijfde verdachte aangehouden in verband met hetzelfde onderzoek.
Alle aangehouden mannen worden verdacht van het voorbereiden van een misdrijf en heling van een gestolen auto.
Het gaat om  een 20-jarige, twee 22-jarige, een 24-jarige en een 25-jarige man, allen uit Amsterdam  afkomstig. De verdachten zitten nog vast en worden vrijdag 10 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachten zitten in beperkingen; daarom kunnen we geen nadere informatie delen.

Eerder nieuwsbericht van woensdag 8 juni

^JA 2022117065