Politie bevestigt: Gevonden lichaam in Arnhem is van gezochte Martijn van de Laar

Politie bevestigt: Gevonden lichaam in Arnhem is van gezochte Martijn van de Laar

Geplaatst op 10 juni 2022, om 21:49 uur

ARNHEM – De politiewoordvoerder bevestigt vrijdagavond dat het lichaam, welke vrijdagochtend in de Rijkserswoerdse Plassen in Arnhem werd aangetroffen, inderdaad van Martijn van de Laar is.

De politie kreeg vrijdagochtend de melding dat er een lichaam was aangetroffen in het water. Martijn werd al langer gezocht vanwege de dood van een vrouw op de Cuijkstraat in Arnhem. Na haar dood verspreidde de politie een foto van Martijn en ze waren sindsdien op zoek naar hem “omdat hij een gevaar is voor zichzelf en mogelijk voor anderen”, zo meldde de politie destijds. De zoektocht is met de vondst van het lichaam ten einde.

Eerdere zoekacties
De politie had al meerdere dagen urenlang gezocht met boten op De Rijkerswoerdse Plassen. Hierbij gebruikte de politie ook sonar, waarmee ze in het water naar lichamen kunnen speuren. Deze zoekacties leverden toen niets op.

Vrijdagochtend kregen agenten de melding van iemand die aangaf dat er een lichaam in het water dreef, wat nu van Martijn blijkt te zijn.

foto’s: Persbureau Heitink