VIDEO: Man in scootmobiel getaserd door agenten

VIDEO: Man in scootmobiel getaserd door agenten

Geplaatst op 9 juni 2022, om 09:40 uur

Op videowebsite Dumpert is een video te zien waar een man in een scootmobiel wordt getaserd door de politie. Dit gebeurde op de Maassluisstraat. De 64-jarige scootmobielerzou een mes bij zich hebben en is aangehouden.

Op een video van een buurtbewoner is te zien dat hij door vier agenten achtervolgd wordt. Volgens een politiewoordvoerder hadden handhavers bij de politie gemeld dat de man in zijn onderbroek zat en een mes bij zich droeg. De man zwaait met een mes in het rond, terwijl de hij wegrijdt.

“Gevaarlijke situatie”
“Collega’s probeerden de situatie onder controle te krijgen zodat er geen gevaar meer bestond”, zo vertelt de politiewoordvoerder. “Een van hen gebruikte pepperspray, maar hij stopte alsnog niet. Toen dat niet genoeg effect had besloten ze een veilige situatie te creëren door hem te taseren. Iemand zit in een scootmobiel, heeft een mes en loopt daarmee te zwaaien. Dan zou dat heel gevaarlijk kunnen zijn.”

De man is aangehouden en is volgens de politiewoordvoerder later overgedragen aan zorgpersoneel en wordt psychiatrisch beoordeeld.