Twee verdachten op heterdaad aangehouden voor bankhelpdeskfraude

Twee verdachten op heterdaad aangehouden voor bankhelpdeskfraude

Geplaatst op 9 juni 2022, om 11:50 uur

Middenbeemster – De politie heeft woensdagmiddag 8 juni, dankzij een alert slachtoffer, twee verdachten op heterdaad aangehouden voor bankhelpdeskfraude. De 18-jarige vrouw en 22-jarige man uit Amsterdam zijn meegenomen naar het politiebureau.

Rond 15.45 uur ontving de politie een melding van de zoon van een 61-jarige vrouw die gebeld was door een zogenaamde medewerker van de bank. Deze ‘bankmedewerker’ zou onderweg zijn naar de woning van zijn moeder om bankzaken te regelen. De agenten gingen direct naar het adres en wisten de man op heterdaad te betrappen toen hij aan de deur kwam. Vlakbij de woning kon een tweede verdachte worden aangehouden. Zij stond op de man die zich voordeed als bankmedewerker te wachten en belde vermoedelijk met de bewoner.

De politie onderzoekt dit incident verder en heeft diverse goederen van de twee verdachten in beslag genomen.

Hoe voorkomt u dat u- of uw ouders slachtoffer worden van deze vorm van oplichting?
Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank. Bel en vraag of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. Lees hier meer over het voorkomen van bankhelpdesfraude.

Slachtoffer geworden?

Mocht u toch slachtoffer worden van oplichting, doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan door een afspraak te maken via 0900-8844 of digitaal aangifte te doen via internet. Bel ook direct uw bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Deel daarnaast uw verhaal. U hoeft u niet te schamen, u bent zeker niet de enige die dit overkomt. Zo kunt u helpen met voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.

2022113362