Bestuurder onder invloed van drank en drugs uit auto met kinderen gehaald

Bestuurder onder invloed van drank en drugs uit auto met kinderen gehaald

Geplaatst op 6 juni 2022, om 11:15 uur

WASSENAAR – Een 41-jarige man uit Wassenaar is zaterdag door de politie van Lelystad betrapt op het rijden onder invloed van drank en drugs. Ook had hij geen geldig rijbewijs. In de auto zaten drie andere inzittenden, waaronder twee kinderen. De auto is in beslag genomen.

De politie kwam de bestuurder op het spoor door een ANPR-hit bij Harderwijk. Dit betekent dat het kenteken herkend werd door de camera’s boven de snelweg. De auto in systeem omdat de eigenaar van de auto al sinds 2019 zijn rijbewijs kwijt is.

Voor de politie van Lelystad reden om de auto te controleren. Rond 15.00 uur konden agenten de auto langs de kant zetten. Hierbij bleek de eigenaar van de auto ook de bestuurder te zijn. Uit een test bleek dat de man uit Wassenaar opnieuw met alcohol op achter het stuur zat. Ook testte hij positief op drugs.
Auto tijdelijk in beslag genomen

De man had nog drie openstaande boetes van bij elkaar ruim 1600 euro. Hiervoor hebben de agenten de auto tijdelijk in beslag genomen. Voor de nieuwe overtredingen zal de man uit Wassenaar opnieuw enkele boetes krijgen.