Mogelijk vliegtuig gecrasht; wrakstukken in het water gevonden

Mogelijk vliegtuig gecrasht; wrakstukken in het water gevonden

Geplaatst op 5 juni 2022, om 18:37 uur

HOEK VAN HOLLAND – De Veiligheidsregio Rotterdam meldt dat er vermoedelijk een vliegtuig is neergestort in het Calandkanaal, ter hoogte van Hoek van Holland. Twee personen worden nog vermist.

Een boot van het Havenbedrijf Rotterdam vond in het water brokstukken, waaronder een vliegtuigvleugel. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De boot voer zondagavond over het Calandkanaal ter hoogte van het Beerkanaal toen de bemanning brokstukken zag drijven. Ook was er een oliespoor op het water zichtbaar. De brokstukken geven een sterk vermoeden dat er een vliegtuig is neergestort, aldus het havenbedrijf tegen RTV Rijnmond.

Volgens berichten tegenover 112Nederland is er een twee persoonsvliegtuig met één motor neergestort. Het vliegtuig verdween rond 18:15 uur van de radar en is opgestegen uit Duitsland, bevestigt onze bron. De twee inzittenden worden nog vermist. Ook zou er een staart van het vliegtuig in het water gevonden zijn.

Aan de zoekactie doen veel hulpdiensten mee. Duikteams van de brandweer, de Kustwacht, de Zeehavenpolitie en boten van het Havenbedrijf zoeken op de plek waar de brokstukken zijn gevonden.

Een live webcam van de zoekactie:

https://www.youtube.com/watch?v=1sCBeKZjz8I