Eigenaar bestelbus achtervolgt dief; Poolse man aangehouden

Eigenaar bestelbus achtervolgt dief; Poolse man aangehouden

Geplaatst op 5 juni 2022, om 22:08 uur

Lage zwaluwe – De politie heeft zaterdag 4 juni 2022 omstreeks 11.10 uur in een weiland aan de Gelderlandlaan op aanwijzing van omstanders een 28-jarige Poolse man aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een bestelbus.

Een man was zaterdagochtend aan het werk in zijn viskraam op de parkeerplaats bij een supermarkt aan de pastoor van Hooijdonklaan.  Hij zag plotseling dat zijn werkbus de parkeerplaats afreed en dus kennelijk op dat moment gestolen werd. Hij bedacht zich geen moment en ging in zijn eigen personenauto er achter aan. Hij slaagde erin de bus in te halen en uiteindelijk klem te rijden. Hij zag dat de dief uitstapte en een weiland op vluchtte. Zowel de bestelbus als de personenauto raakte beschadigd. Agenten hebben uiteindelijk de verdachte op aanwijzing van omstanders getraceerd. Hij had zich in het riet verstopt. Na aanroepen kwam hij tevoorschijn en kon worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Aanstaande dinsdag is een snelrechtzitting.