Recherche zoekt getuigen van poging overval Bellamyplein

Recherche zoekt getuigen van poging overval Bellamyplein

Geplaatst op 3 juni 2022, om 09:10 uur

Amsterdam – Op donderdag 2 juni 2022 hebben rond 04.30 uur vannacht twee nog onbekende persoon geprobeerd een hotel in Amsterdam-West te overvallen. Het hotel is gelegen aan het Bellamyplein. Ondanks dat er geen buit is gemaakt, is de impact groot op het aanwezige personeel. Een werknemer krijgt een vuurwapen op zich gericht – en even lijkt het alsof de overvaller gaat schieten. Dat moet een heftige ervaring zijn geweest. De recherche is dan ook op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden, die het onderzoek verder kunnen helpen.

Rond 04.20 uur dringt het duo het hotel binnen. Ze bedreigen een medewerker met een vuurwapen en vragen om de inhoud van de kluis. Nadat het ze duidelijk wordt dat niemand de kluis kan openen, verlaten ze via dezelfde route weer het hotel. Via de Tollenstraat verdwijnt het duo uit het zicht.

Signalementen
Verdachte 1:

– man
– tussen de 18 en 25 jaar oud
– ongeveer 185 – 190 cm lang
– zwarte capuchon
– gewatteerde donkere jas
– zwart mondkapje
– donker getinte huidskleur
– droeg een rode boodschappentas

Verdachte 2:
– man
– ongeveer 175 – 185 cm lang
– tussen de 18 en 25 jaar oud
– donkere capuchon
– donkere hoodie/vest
– zwart mondkapje
– donker getinte huidskleur 
– droeg het vuurwapen bij zich

Getuigenoproep
De politie wil graag weten wie er verantwoordelijk zijn voor deze overval. Het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Is u die nacht iets opgevallen in de omgeving van Amsterdam-West? Of heeft u beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daar het beeldmateriaal uploaden.