Step gevonden in zoektocht naar vermiste Gino (9)

Step gevonden in zoektocht naar vermiste Gino (9)

Geplaatst op 2 juni 2022, om 20:21 uur

In de zoektocht naar de 9-jarige Gino die sinds gisterenavond wordt vermist, is een step gevonden die lijkt op die van de jongen. Dat meldt de politie vanavond. De step lag in de buurt van zwembad In de Bende in Landgraaf. Het gebied is afgezet door de politie.

Het zwembad ligt zo’n vijf kilometer van de speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade af, daar werd het kind voor het laatst gezien. De familie zegt tegen een verslaggever van RTL Nieuws dat zij denken dat het inderdaad om de step van Gino gaat.


Speeltuin
Gino werd gisteravond rond 19.30 en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Omdat er geen verklaring kon worden gevonden voor de verdwijning is er groot alarm geslagen door middel van een Amber Alert. De politie vermoedt dat het kind in levensgevaar is. Er wordt daarom ook rekening gehouden met een misdrijf.

Een politie helikopter, drones en speurhonden zijn aan het zoeken naar Gino. De politie heeft ook contact gezocht met collega’s in Duitsland omdat Kerkrade vlak aan de grens ligt.