Man slachtoffer van misdrijf; politie op zoek naar getuigen

Man slachtoffer van misdrijf; politie op zoek naar getuigen

Geplaatst op 1 juni 2022, om 16:01 uur

Amsterdam – Op woensdagochtend is een overleden man aangetroffen in een portiek aan het Singel. De politie gaat uit van een misdrijf en is op zoek naar getuigen.

Rond 03.30 uur alarmeerde een passant de politie omdat hij een persoon onder het bloed zag liggen. Toen de hulpdiensten arriveerden, startten zij de reanimatie. Dit mocht echter helaas niet meer baten. Nadat de reanimatie was gestaakt, zagen de hulpverleners verwondingen aan het lichaam van het slachtoffer die wezen op een misdrijf. De politie maakte direct een plaats delict en het onderzoek werd opgestart.

Onderzoek
Uit dit onderzoek bleek onder andere dat het slachtoffer rond 02.15 uur nog in leven was en in de omgeving van de Korte Nieuwedijk/Spuistraat/Singel/Amsterdam CS heeft gelopen. Dit houdt in dat de man tussen 02.15 en 03.30 uur om het leven is gebracht. Ook denkt de recherche dat de dader zelf onder heeft gezeten gelet op de verwondingen van het slachtoffer.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche roept mensen op zich te melden als zij tussen 02.15 en 03.30 uur in die omgeving van de Korte Nieuwedijk/Spuistraat/Singel/Amsterdam CS iets hebben gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze zaak. Heeft u iemand na 02.15 uur gezien die er bebloed uitzag? Neem dan ook direct contact op met het onderzoeksteam. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.
Ook kunnen camerabeelden een belangrijke bijdrage aan het onderzoek. Beschikt u over relevante beelden? Upload deze dan gemakkelijk via het tipformulier.

2022111720