Voetganger overleden bij verkeersongeval

Voetganger overleden bij verkeersongeval

Geplaatst op 31 mei 2022, om 06:56 uur

Tilburg – Op de Besterdring in Tilburg vond maandagavond 30 mei een dodelijk verkeersongeval plaats. Een 66-jarige voetganger uit Tilburg werd door een auto aangereden en overleefde dit niet. Het voertuig reed na de aanrijding weg, maar werd verderop aangetroffen. De politie hield drie personen aan op verdenking van hun betrokkenheid bij dit ongeval.

Het slachtoffer werd rond 23.30 uur aangereden toen hij met zijn hond over straat liep. De automobilist reed na de aanrijding weg. Meerdere mensen waren getuigen van het ongeval en spraken met de toegesnelde politie. Zij konden een duidelijk signalement van de auto geven. Agenten troffen het voertuig niet veel later aan in de Bisschop Sonniusstraat. De inzittenden zouden zijn gevlucht richting een nabijgelegen horecazaak.

Aanhoudingen

Bij een broodjeszaak aan de Veldhovenring hield de politie een 17-jarige jongen uit Tilburg en een 22-jarige man uit Tilburg aan. Zij zaten vermoedelijk in de auto tijdens de aanrijding. Rond 02.30 uur meldde een 22-jarige man uit Rotterdam zich bij het politiebureau in Tilburg. Hij zou de bestuurder zijn geweest. Allen zitten vast. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. De hond van het slachtoffer bleef tijdens de aanrijding ongedeerd.

Heeft u iets gezien?

Heeft u meer informatie over deze aanrijding? Bel dan met de politie: 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800–7000).