Veroordeelde medeplegen moord op 39-jarige Landgravenaar overleden

Veroordeelde medeplegen moord op 39-jarige Landgravenaar overleden

Geplaatst op 31 mei 2022, om 09:00 uur

De man uit Brunssum die veroordeeld is voor het medeplegen van de moord op de 39-jarige Bobo Jalloh uit Landgraaf in de nacht van 30 op 31 mei 2017 is vorige week in gevangenschap op 60-jarige leeftijd overleden als gevolg van een medisch verslechterde conditie. Bij vonnis van de rechtbank Limburg van 18 december 2020 werd hij voor het medeplegen van moord veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaren en 6 maanden. Hij legde zich neer bij deze onherroepelijke veroordeling en zat zijn gevangenisstraf uit in de Penitentiaire Inrichting in Roermond.

Getuige
Deze veroordeelde zou in het najaar nog als getuige verhoord worden vanwege de strafprocedures die in hoger beroep dienen tegen twee medeverdachten. Een van deze medeverdachten werd in eerste aanleg door de rechtbank Limburg veroordeeld wegens uitlokking van de moord. De ander vanwege medeplichtigheid. De 60-jarige overleden veroordeelde man uit Brunssum kan dus niet meer als getuige verhoord worden.

Plan
Onderzoek heeft volgens het Openbaar Ministerie uitgewezen dat een van de medeverdachten het plan heeft gesmeed haar man te vermoorden. Twee mannen hebben het plan uitgevoerd, een derde man heeft ervan af geweten. De 39-jarige man uit Landgraaf werd volgens de rechtbank Limburg met opzet en voorbedachten rade in elk geval door messteken om het leven gebracht.