Politie treft vuurwapens en drugs aan in Haarlem in Amsterdams onderzoek

Politie treft vuurwapens en drugs aan in Haarlem in Amsterdams onderzoek

Geplaatst op 24 mei 2022, om 15:06 uur

Haarlem – Aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat in Haarlem zijn op dinsdag 24 mei 2022 een 27-jarige man en 26-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden na het aantreffen van verdovende middelen en diverse vuurwapens.

Uit Amsterdams onderzoek bleek dat er in een voormalige tandartspraktijk aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat  in Haarlem een 27-jarige man verbleef die nog een openstaande gevangenisstraf moest uitzitten.

Nadat agenten de woning hadden betreden om de 27-jarige man aan te houden, bleek er buiten de man nog een 26-jarige vrouw uit Amsterdam in de woning aanwezig te zijn.

In de woning werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en diverse vuurwapens, waaronder een automatisch wapen, aangetroffen en inbeslaggenomen. Zowel de man als de vrouw werden hierop aangehouden. Naar de herkomst van de drugs en de wapens wordt onder leiding van een officier van justitie een nader onderzoek ingesteld.