Autokraker ‘beschoten’ na bedreigen eigenaar met een mes

Autokraker ‘beschoten’ na bedreigen eigenaar met een mes

Geplaatst op 23 mei 2022, om 02:42 uur

Rotterdam – Agenten die afgingen op een melding van een autoinbreker op de Slaghekstraat, hoorden onderweg dat er werd geschoten. Dat zou zijn gedaan door de eigenaar van de auto, die de inbreker had betrapt en door hem was bedreigd. Gelukkig bleek het in dit geval niet te gaan om een echt vuurwapen en raakte niemand gewond. Zowel de inbreker als de schietende eigenaar is aangehouden.

Ter plaatse verklaarde een 42-jarige Rotterdammer dat hij een inbreker in zijn auto had betrapt, en dat deze man, een 35-jarige Rotterdammer, hem toen met een mes had bedreigd. Daarop had hij een alarmpistool gepakt en richting de verdachte geschoten. Niemand raakte gewond.

De verdachte autoinbreker was er vandoor gegaan, maar kon in de omgeving van de Lange Hilleweg staande worden gehouden. Beide mannen zijn gearresteerd. 

Mensen die iets van het voorval gezien hebben, of beeldmateriaal hebben waar interessante informatie op staat, worden gevraagd dat met de rechercheurs te delen. Dat kan via onderstaande wegen.