Plezierbootje op Beneden Merwede overvaren door binnenvaartschip

Geplaatst op 22 mei 2022 16:31 uur | Laatst bijgewerkt op 22 mei 2022 16:31

Hardingxveld-Giessendam – De twee opvarenden van een bootje kregen zondagmiddag rond 14.30 uur de schrik van hun leven toen ze op de Beneden Merwede werden overvaren door een binnenvaartschip. Beide opvarenden uit Hardinxveld, een man van 27 en een 19-jarige vrouw raakten te water, maar werden snel opgevist door een andere boot. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gegaan. De schipper van het binnenvaartschip had mogelijk niks van de aanvaring meegekregen. Onderzocht wordt hoe het heeft kunnen gebeuren.

Tekst loopt door onder de advertentie

Nu met het mooie weer het watersportseizoen weer van start is gegaan doet met name de Zeehavenpolitie een appèl op mensen die van plan zijn om met hun bootje het water op te gaan. Wees je bewust van je kwetsbaarheid, vaar zoveel mogelijk stuurboord wal (rechts), en houd je aan de vaarregels. Het is belangrijk om niet alleen goed vooruit te kijken, maar zeker ook achteruit omdat grote schepen je gemakkelijk over het hoofd kunnen zien.

Houd rekening met elkaar, zo blijft het leuk en veilig op het water.