Stormdode en ruim dertig gewonden door noodweer in westen van Duitsland

Stormdode en ruim dertig gewonden door noodweer in westen van Duitsland

Geplaatst op 20 mei 2022, om 21:31 uur

Een tornado heeft vandaag grote schade aangericht in het wetsen van Duitsland. In Wittgert, ten zuiden van Dortmund, is een stormdode gevallen nadat hij in zijn ondergelopen kelder een elektrische schok kreeg. Volgens de Duitse krant Bild, viel de 38-jarige man na de schok op de grond en stootte mogelijk zijn hoofd. Hij is hoogstwaarschijnlijk meteen aan zijn verwondingen overleden, zo verteld de lokale Politie.

Ook ten noordoosten van Dortmund was er sprake van heftige weersomstandigheden. De tornado heeft daar grote schade aangericht in de plaats Paderborn. Zo’n zeker dertig mensen raakten gewond, tien van hen hebben ernstige verwondingen opgelopen. Inwoners moesten binnenblijven om reddingspogingen niet te belemmeren of zichzelf in gevaar te brengen.

Video’s op social media laten zien hoe grote hoeveelheden puin door de lucht vlogen. Meteorologen waarschuwden in Duitsland al voor zware hagel en regenval in het westen en midden van Duitsland. Er werd voorspeld dat het gebied te maken zou krijgen met windsnelheden tot 130km/h.

Volgens de lokale brandweer is de schade ‘ontzettend groot’. Er zijn honderden kelders in het gebied onder gelopen, ook zijn er meerdere bomen op (spoor)wegen terecht gekomen.

https://twitter.com/Brave_spirit81/status/1527676846011195393
https://twitter.com/lajl0/status/1527683388152365057
https://twitter.com/niklasgame_/status/1527683985509335040