Twee aanhoudingen na ontdekken hennepkwekerij Oud-Beijerland

Twee aanhoudingen na ontdekken hennepkwekerij Oud-Beijerland

Geplaatst op 19 mei 2022, om 15:54 uur

Oud-Beijerland – De politie heeft op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei twee mannen aangehouden op verdenking van het produceren en verkopen van drugs. Het gaat om een 27-jarige en 47-jarige man uit Oud-Beijerland.

Na onderzoek kwam de politie de mannen op het spoor. Hieruit bleek dat er al langere tijd drugs werden geproduceerd in een woonhuis in Oud-Beijerland. Bij het doorzoeken van het huis trof de politie een hennepkwekerij en hennepdrogerij aan. Ook troffen zij draden aan waaraan henneptoppen hingen te drogen. De bewoner, een 27-jarige man, werd hierop aangehouden op verdenking van het produceren van drugs.

Er waren aanwijzingen dat de drugs die werden geproduceerd in dit woonhuis, werden opgeslagen in een ander woonhuis in Oud-Beijerland om vanuit daar te verkopen. Hierop hebben agenten een dag later, op 14 mei, ook een doorzoeking gedaan in een tweede woonhuis. Hierbij werden verschillende drugs (hennep, hasj, MDMA en cocaïne) ontdekt. Ook de bewoner van dit huis, een 47-jarige man, is aangehouden op verdenking van de productie en de verkoop van drugs.

Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden, maar nog steeds verdachten in het onderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet.

Meld Misdaad Anoniem
U kent de dader, maar de dader kent u ook? U heeft informatie over ernstige criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom u niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. U kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht. M. is te bereiken via 0800-7000 of geef anoniem uw melding door via onderstaand tipformulier.