Schoten gelost op Wethouder Steinmetzstraat

Schoten gelost op Wethouder Steinmetzstraat

Geplaatst op 19 mei 2022, om 14:38 uur

Amsterdam – Amsterdam – Woensdag 18 mei 2022 heeft een schietincident plaatsgevonden in de Wethouder Steinmetzstraat in Amsterdam Zuidoost. Veel is echter nog onduidelijk. De politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen, of mensen die meer weten over dit incident.

Rond 22:45 uur werden de bewoners van de Wethouder Steinmetzstraat opgeschrikt door meerdere knallen. Er was eerder op de avond al sprake van onrust in de nabijheid van een woning. Later werd er in deze straat enkele keren geschoten. Hierna sloegen de betrokkenen mogelijk met twee of meerdere auto’s op de vlucht in de richting van het metrostation Gein. Toen de politie ter plaatse kwam, waren zowel de dader(s) als mogelijke slachtoffer(s) vertrokken. De recherche en forensische opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan, waarbij diverse hulzen werden aangetroffen. Veel is echter nog onduidelijk in deze zaak.

Getuigenoproep 
De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van dit schietincident. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.