Vier aanhoudingen na schietincident Nijmegen

Vier aanhoudingen na schietincident Nijmegen

Geplaatst op 18 mei 2022, om 15:13 uur

Nijmegen – Nadat er woensdagmiddag 17 mei in de omgeving van de Hatertseweg in Nijmegen een man gewond raakte, zijn er inmiddels vier verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang; de relatie tussen de verdachten en de aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog niet duidelijk.

Dinsdagmiddag rond 13.45 uur kregen we een melding van een schietincident in de buurt van winkelcentrum Hatert. Agenten gingen direct ter plaatse om hulp te verlenen. Eén slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daarna in het ziekenhuis aangehouden omdat zijn rol in het geheel nog niet duidelijk was. Het gaat om een 25- jarige man uit Nijmegen.

Inmiddels zijn er nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat hierbij om twee verdachten van 17 en 21 uit Nijmegen. De vierde verdachte is een 26- jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt momenteel onderzocht.

Arrestatieteam ingezet 

Er ontstond dinsdagmiddag veel ophef en onrust in de wijk Hatert rondom onze inzet. Veel agenten waren betrokken bij de zoektocht naar de verdachten. Het AOT (Aanhoudings- en Ondersteuningsteam) was hier ook bij betrokken. Dit team is het uiterste geweldsmiddel van de politie en wordt daarom ook niet zomaar ingezet. Bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden, bieden de AOT’s ondersteuning. Het bezit van vuurwapens valt daar ook onder, vuurwapenbezit kan immers leiden tot vuurwapengeweld. Wij nemen informatie en tips rondom vuurwapens altijd serieus en acteren hierop. We schalen op met de middelen die daarvoor nodig zijn. Alles zodat bewoners zich veilig kunnen voelen.

Veel vragen over dit onderzoek

Hoewel wij begrijpen dat er veel vragen leven op dit moment, kunnen wij op dit moment niet meer bevindingen delen over het onderzoek. Het rechercheonderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin, is in volle gang. Bij dit soort incidenten gaan we altijd uiterst zorgvuldig te werk.

Het schietincident vond plaats op een plek waar veel mensen bijeenkomen. Mogelijk zijn er veel getuigen geweest. Heeft u het schietincident zien gebeuren en heeft u nog met ons gesproken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0900-8844. Geheel anoniem informatie delen kan uiteraard ook. Dit kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2022216667 SvD