Update: aanhouding woningoverval Barkstraat

Update: aanhouding woningoverval Barkstraat

Geplaatst op 18 mei 2022, om 15:57 uur

Zaandam – Op maandag 16 mei is een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een woningoverval op de Barkstraat. Hij werd in een auto op de Fonteinlaan in Haarlem aangehouden.

Een dader drong op woensdag 23 februari 2022 rond 07.20 uur de woning binnen aan de Barkstraat in Zaandam. Deze dader knevelde één van de aanwezige bewoners en sloot de bewoner op in de woning. Deze verdachte verliet vervolgens met buit de woning en stapte bij de nu aangehouden medeverdachte in een auto en vertrok.

Dankzij uitvoerig onderzoek van de recherche kwam deze tweede man als verdachte in beeld. De verdachte zit vast en wordt de komende dagen uitgebreid gehoord. Met deze aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. De politie is nog op zoek naar een andere verdachte. Een toekomstige aanhouding sluiten wij dan ook niet uit.

2022035654