Drie aanhoudingen bij schietpartij in Amsterdam-Noord

Drie aanhoudingen bij schietpartij in Amsterdam-Noord

Geplaatst op 18 mei 2022, om 12:06 uur

In Amsterdam heeft de politie drie aanhoudingen verricht na een schietpartij op een parkeerterrein ten noorde van de stad. Twee verdachten van de schietpartij zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De derde persoon is door de politie aangehouden. Wat de aanleiding van de schietpartij is, is nog niet bekend.

Rond 11.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen van een schietpartij op een parkeerplaats aan het Buikslotermeerplein. De politie rukte met veel eenheden uit naar het incident. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Volgens getuigen zou er ruzie geweest zijn op straat en zou een auto zijn weggereden. De politie heeft vervolgens de auto op de nabijgelegen N247 aangehouden.

Op dit moment doet de politie nog onderzoek naar het incident, de politie roept getuigen zich te melden. Een woordvoerder van de politie zegt: “We zijn met man en macht bezig de omgeving uit te kammen”

Ooggetuigen zeggen tegen AT5 dat twee groepen ruzie kregen na een drugsdeal. Daarop zou iemand naar een vuurwapen hebben gegrepen. Een van de twee groepen zou vervolgens te voet gevlucht zijn, een andere groep vluchtte met de auto.