Politie moet taser inzetten bij aanhouding verdachte huiselijk geweld

Politie moet taser inzetten bij aanhouding verdachte huiselijk geweld

Geplaatst op 15 mei 2022, om 09:51 uur

Rijsbergen – Na een melding van huiselijk geweld in Rijsbergen werden agenten zaterdagavond bedreigd met een machete. De agenten moesten een taser te gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

Zaterdagavond om 22.15 uur ontving de politie en paniekmelding van een vrouw. Zij vertelde zojuist door haar man te zijn mishandeld en door hem met de dood te zijn bedreigd. Toen agenten aan de deur kwamen verscheen er een man in de deuropening met in zijn hand een machete. De agenten riepen dat hij dat wapen moest laten vallen, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Hierop werd de taser (stroomstootwapen) ingezet. De verdachte liet zijn wapen vervolgens vallen en hij kon worden aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal en er wordt een Veiligthuis-melding opgemaakt.