Jongeman overleden nadat hij hond wilde redden uit het water

Jongeman overleden nadat hij hond wilde redden uit het water

Geplaatst op 15 mei 2022, om 20:15 uur

Aan de sluis op de Gentse Ringvaart in België is zondag aan het begin van de middag een 25-jarige man om het leven gekomen nadat hij tussen een binnenschip en de kade terechtkwam. De jongeman zou zijn hond willen redden hebben, die in het water belandde toen het schip de kade verliet om door de sluis te gaan.

De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar er waren geen rechtstreekse getuigen van het incident op de Ringvaart. Een familie van binnenschippers maakte hun schip los om door de sluis van Evergem te gaan, toen de hond nog vanop het vaartuig aan wal wou springen. Het dier belandde in het water en de jongeman zou in het water gesprongen zijn om de hond nog te proberen redden.

Het slachtoffer werd verpletterd tussen het schip en de kade. Voor de 25-jarige man kon geen hulp meer baten.