Politie zoekt getuigen van bedreiging jonge vrouw in Wilp

Politie zoekt getuigen van bedreiging jonge vrouw in Wilp

Geplaatst op 13 mei 2022, om 12:41 uur

Wilp – De politie zoekt getuigen van een bedreiging van een 20-jarige vrouw uit Klarenbeek. Op donderdagavond 12 mei rond 17:30 uur fietst het slachtoffer in Wilp over het viaduct aan de Ardeweg in de richting van de Kar. Vanuit dezelfde richting komt er een voertuig aanrijden die voor haar stopt, net over het viaduct. De bestuurder van het voertuig duwt de vrouw in de berm. Vervolgens wordt ze bedreigd met een wapen dat op een vuurwapen lijkt. Uiteindelijk weet het slachtoffer weg te komen en krijgt ze hulp van tegemoetkomende fietsers. De vrouw heeft geen verwondingen opgelopen. Voor haar wordt slachtofferhulp geregeld.

Direct na de melding zijn agenten ter plaatse gegaan, maar het voertuig en de man werden niet meer aangetroffen. Inmiddels is er een onderzoek opgestart om de bestuurder van dit voertuig te vinden. Beelden uit de omgeving van het incident zijn opgevraagd en worden uitgekeken, ook wordt er buurtonderzoek gedaan.

Signalement

De bestuurder was een man van ongeveer 50 jaar oud met een lichte huidskleur en donkerbruin haar met stekels. De man had een slank postuur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zonnebril met geel/groene glazen, hij had een donker T-shirt aan met korte mouwen en hij had een zwarte lange broek aan. Na het incident is de man weggereden in de richting van de Sluinerweg.

Getuigen gezocht

Heeft u rond 17:30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de Ardeweg of de Sluinerweg in Wilp? Of reed u rond dat tijdstip op deze weg? Beeldmateriaal, denk aan beelden van een dashcam of deurbel, kunnen cruciaal zijn bij het onderzoek. Als u informatie of beelden heeft, neem dan contact op via 0900-8844. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000. Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

2022208079 SL