Amersfoorter in verband gebracht met meerdere bedrijfsinbraken

Amersfoorter in verband gebracht met meerdere bedrijfsinbraken

Geplaatst op 13 mei 2022, om 15:40 uur

Amersfoort – In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei is een Amersfoorter aangehouden die in verband wordt gebracht met meerdere bedrijfsinbraken in zijn woonplaats. De man is kort na een poging inbraak herkend door agenten en na een korte achtervolging aangehouden.

Rond 03.30 uur krijgt de politie een melding binnen van een poging winkelinbraak aan de Hendrik van Viandenstraat in Amersfoort. Op basis van een signalement is direct een zoektocht gestart naar de mogelijke dader. Al snel zien agenten een 51-jarige man uit Amersfoort die voldoet aan het signalement. Bij het zien van de politie gaat de man er op een snorscooter vandoor en volgt er een korte achtervolging. Daarbij komt de verdachte ten val en kunnen agenten hem overmeesteren.

Mogelijk betrokken bij meerdere inbraken
De verdachte heeft bij zijn arrestatie meerdere goederen bij zich mogelijk gestolen zijn. De goederen lijken herleidbaar naar bedrijfsinbraken aan de Meridiaan en de Noorderwierweg. Beide vonden die eerder die avond en nacht plaats. Ook wordt de verdachte op basis van camerabeelden in verband gebracht met een bedrijfsinbraak aan het Pieter Stastokerf. Die inbraak vond plaats in de vroege ochtend van donderdag 12 mei. De verdachte zit momenteel in hechtenis en wordt maandag 16 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.