Verdachte gewelddadige beroving aangehouden

Verdachte gewelddadige beroving aangehouden

Geplaatst op 12 mei 2022, om 09:29 uur

Amsterdam – De politie heeft op dinsdag 11 mei een 17-jarige jongeman uit Assendelft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving onder dreiging van een vuurwapen. Dit gebeurde op zondagavond 28 november 2021 op de Weesperzijde.

Hierbij werd een 31-jarige voorbijganger beschoten en raakte hierbij gewond (zie hiervoor eerdere berichtgeving).
Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er een verband is met een beroving die de volgende dag op de Alfred Doblinstraat plaatsvond

Alfred Doblinstraat
Op maandag 29 november parkeerde een 44-jarige Amsterdammer rond 23.30 uur zijn auto op de Barbusselaan en liep naar de Alfred Doblinstraat. Tijdens deze korte wandeling, hoorde de man geroezemoes en zag dat hij door drie à vier jongens werd gevolgd. Plotseling werd de Amsterdammer tegen de muur geduwd en door de jongens bedreigd met een vuurwapen. Nadat het slachtoffer een flinke klap had geïncasseerd, schreeuwde de man het uit van de pijn. Vermoedelijk schrokken zijn belagers van dit geschreeuw en renden weg in de richting van de Barbusselaan. Tijdens hun vlucht werd door de daders een schot gelost. Hierbij raakte niemand gewond. De politie werd hierna gealarmeerd, maar inmiddels waren de daders al gevlucht.
Het slachtoffer beschreef zijn belagers als volgt;
-Tussen de 18 en 20 jaar oud;
-Licht getinte huidskleur;
-Slank postuur;
-Droegen allen een trainingspak.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen van beide incidenten. Bent u getuige geweest van één van deze incidenten? Is u de avond van 28 of 29 november iets opgevallen of heeft u iets gehoord? Of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  Via onderstaand tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen, zoals eventuele dashcambeelden van geparkeerde auto’s of videodeurbellen.
Ook sluit de recherche meerdere aanhoudingen niet uit.
2021245956/2021246613