Jongen (17) overlijdt na festivalbezoek in Zwolle

Jongen (17) overlijdt na festivalbezoek in Zwolle

Geplaatst op 12 mei 2022, om 19:27 uur

Een 17-jarige jongen uit Bunschoten is afgelopen week overleden, nadat hij onwel werd op bevrijdingsfestival Dance4Liberation in Zwolle. Dat heeft de politie bevestigd tegenover De Stentor donderdagavond. Een rechercheteam onderzoekt de zaak.

De tiener raakte tijdens het festival op 5 mei onverwacht onwel en moest worden afgevoerd. Diezelfde avond nog overleed hij in het ziekenhuis.

Festival-organisator John Althoff is ontdaan van het incident. ,,Het is heel verdrietig nieuws. Je gedachten gaan direct uit naar de ouders die hun kind zijn verloren.”, aldus Althoff tegen de Stentor.

Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland richt het onderzoek zich op het eventuele gebruik van verdovende middelen. ,,Dat hoeft niet zo te zijn. We hebben de zaak nog in onderzoek. We willen in zo’n geval kunnen uitsluiten dat iemand verantwoordelijk kan worden gehouden voor het overlijden.” aldus de politie tegenover De Stentor