Twee katalysator-dieven aangehouden

Twee katalysator-dieven aangehouden

Geplaatst op 11 mei 2022, om 10:40 uur

Hem – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Elbaweg twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal, nadat zij op een privéterrein werden aangetroffen met meerdere katalysatoren. De 19-jarige en 23-jarige Roemenen zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek.

Net na middernacht, rond 00:40 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Elbaweg. De politie ging naar de locatie om poolshoogte te nemen. Daar zagen de agenten twee donker geklede personen wegrennen en gingen er direct achteraan. De verdachten werden beide kort daarna aangehouden. Op het terrein stond een auto op een krik waarbij men nog bezig was de katalysator los te halen. Ook werden er vier losse katalysatoren gevonden en het benodigde gereedschap om deze te verwijderen. De goederen zijn in beslaggenomen en de politie zet het onderzoek naar de diefstallen voort.

Melden verdachte situatie
Door een melding van een verdachte situatie wist de politie de verdachten van katalysatoren-diefstal snel aan te houden. Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld een verdachte situatie altijd direct bij de politie via 112. Onthoud locatie, signalementen en bijzondere kenmerken van personen of kentekens van verdachte auto’s en geef die door aan de meldkamer. Als het niet dringend is kunt u informatie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844.

2022091629