NS-Medewerkers bedreigd met steekwapen op Utrecht Centraal Station

NS-Medewerkers bedreigd met steekwapen op Utrecht Centraal Station

Geplaatst op 8 mei 2022, om 19:52 uur

Utrecht – NS-medewerkers maakten zondag 8 mei rond 13.15 uur melding van bedreiging met een steekwapen. Dit gebeurde rondom Utrecht Centraal Station. Omstanders waarschuwden direct de politie. Een 35-jarige man uit Oude-Tonge werd bij de aanhouding door de politie in zijn been geschoten. Hij raakte daarbij gewond en werd vervoerd naar een ziekenhuis.

Zondagmiddag kwam er een melding binnen dat NS-medewerkers op Utrecht Centraal station door een man met een steekwapen werden bedreigd. Politieagenten die snel ter plaatse waren, zagen de verdachte lopen op de Laan van Puntenburg. Tijdens de aanhouding voelde een van de agenten zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. De man raakte daarbij gewond en kon worden overmeesterd, hierna werd de verdachte overgebracht naar een ziekenhuis.

Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties stelt de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek in naar het vuurwapengebruik van de politie waarbij een verdachte gewond is geraakt.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u het incident gezien? Heeft u de man zien lopen? Bent u aangesproken en/of bedreigd door hem? Of heeft u andere verdachte omstandigheden gezien die te maken kunnen hebben met dit incident? Alle informatie is welkom. Neem dan contact op met 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.