Zoekactie naar gestolen scooter levert snel resultaat op

Zoekactie naar gestolen scooter levert snel resultaat op

Geplaatst op 6 mei 2022, om 09:05 uur

Tilburg – Een 22-jarige Tilburger heeft vannacht, vrijdag 6 mei 2022, omstreeks 05.00 uur op de Trompstraat een 40-jarige Poolse man vastgepakt die op de net daarvoor gestolen scooter van zijn vriendin reed. De politie heeft daarna de verdachte ter plaatse aangehouden ter zake heling.

Een 22-jarige vrouw in de wijk Korvel  werd vannacht door haar moeder wakker gemaakt omdat zij had gezien dat de scooter, die voor de woning stond, werd gestolen.  Ze belde direct haar vriend waarna ze ieder voor zich met de auto in de buurt op onderzoek uitgingen. Haar vriend zag op de Oerlesestraat een hem onbekende man rijden op haar scooter.  Hij besloot de ‘dief’ te volgen en riep meerdere keren luidkeels tegen hem dat hij moest stoppen. Op de Trompstraat reed hij hem voorbij en stapte uit. Hij pakte de voorbij rijdende  man vast die daardoor op de grond viel. Op dat moment kwam ook zijn vriendin aanrijden die de politie al had gebeld. De verdachte, die nog tevergeefs probeerde een mes open te klappen, werd daarna aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.