Steekincident Lange Leidsedwarsstraat: wie zag verdachte rondhangen en/of vluchten?

Steekincident Lange Leidsedwarsstraat: wie zag verdachte rondhangen en/of vluchten?

Geplaatst op 1 mei 2022, om 14:55 uur

Amsterdam – In de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei 2022 vond bij een horecagelegenheid in de Lange Leidsedwarsstraat een steekincident plaats. Een nog onbekende man stak daar een andere man neer en sloeg vervolgens op de vlucht. De recherche is dringend op zoek naar mensen die de verdachte voorafgaand aan het incident in de omgeving van de Lange Leidsedwarsstraat hebben zien rondhangen en/of na afloop zagen vluchten.

Het steekincident vond rond 02.30 uur plaats. Het slachtoffer was buiten bij de horecagelegenheid aan het werk toen de man hem opeens van achteren aanviel en neerstak. Direct daarna rende de man weg in de richting van de Leidsegracht, vlak voor het incident kwam hij hier ook vandaan. Een uitgebreide zoektocht van agenten naar de verdachte leverde helaas geen aanhouding op. Het slachtoffer moest in verband met zijn verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Getuigen en beelden gezocht

Voordat het incident plaatsvond, zou de verdachte al enige tijd in de omgeving van de Lange Leidsedwarsstraat/Leidsegracht hebben rondgehangen. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die de man daar mogelijk gezien hebben. De looproute van de verdachte vlak voor het steekincident is als volgt: Leidsestraat, Leidseplein, Korte Leidsedwarsstraat, Leidsegracht, Lange Leidsedwarsstraat. Daarnaast wil de recherche spreken met personen die getuige waren van de vlucht van de verdachte vanaf de Lange Leidsedwarsstraat richting de Leidsegracht. Ten slotte zijn camerabeelden waar de verdachte eventueel op te zien is tevens zeer welkom bij het onderzoeksteam.

Signalement verdachte

De verdachte voldeed die nacht aan het volgende signalement:
– Man;
– Getinte huidskleur;
– Tussen de 25 en de 30 jaar oud;
– Ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang;
– Tenger postuur;
– Donker, krullend haar;
– Kort, donker baardje;
– Hij droeg: een zwart vissershoedje, een zwarte, kleine bril, een zwarte trui aan met capuchon, een zwarte broek met witte biezen, zwarte schoenen met witte onderkant.

Informatie delen

Heeft u de verdachte zien rondhangen en/of vluchten? Bent u in bezit van relevante camerabeelden hiervan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.